Perfecte Akoestiek, duurzame materialen en onderhoudsvrij

Plantkeuze
Natuurlijk geoogst mos
Formaat
  • Elk formaat mogelijk
Locatie
Binnen
Door

Soundless Acoustics

De Verticale Tuinman en Soundless Acoustics slaan de handen ineen om een nieuwe dimensie te bieden aan de definitie van een ‘akoestische groene wand’ waarbij de ruimtebeleving en gezondheid & welzijn centraal staan.

Zo willen wij oplossingen bieden voor de absorptie van geluid in en om kantoren. Waar men bij mos veelal een duurzame associatie heeft, is dit vaak niet het geval. De vele chemicaliën die worden toegepast om het mos te bewerken zijn alles behalve duurzaam. Met als basisgedachte dat de materialen zelf ook natuurlijk en duurzaam moeten zijn, bieden wij dit innovatieve product verantwoord aan.

Het geoogste mos wordt (met lijm op basis van zetmeel) aangebracht op speciale geluidsabsorberende blokken. Zo komt niet alleen de kenmerkende groene kleur van mos goed naar voren, maar ook de natuurlijke en rustgevende uitstraling. Samen met de achtergrond zal dit zorgen voor een aangename ruimtebeleving. In bestaande ruimtes wordt het aangebracht op een backing van duurzame katoenvezelboards bestaande uit gerecylede spijkerbroeken.

Ten slotte is het ook mogelijk geluidsdempende plantenbakken met mummie planten te verkrijgen. Dat klinkt bijna onwerkelijk, nietwaar? Een mummie plant is een plant die niet meer groeit, maar ook niet dood gaat. Het vocht in de plant wordt vervangen door een mengesen van glycerince, water en kleurstof.

De Verticale Tuinman adviseert u graag omtrent deze innovaties.